LKSE Karate Do

Ami nem öl meg, az megerősít!!!

 

Üdvözöljük egyesületünk, Levéli Karateklub, új weboldalán!


Egyesületünk arra alakult, hogy közösséget alapítson a karatét, a sportot valamint a harcművészetet kedvelő emberek számára. A kötetlen beszélgetések, a közös programok, és más események mind egyesületünk fontos elemei valamint a lehetőségek folyamatos bővítése. Ha érdeklődik tevékenységünk felől, kérjük mindenképpen lépjen kapcsolatba velünk. Bármilyen kérdésre választ adunk és új tagokat mindig szívesen látunk.

Mire jó a karate? (kattints rá)

A sportág nevelõ értéke
A karate mint egyéni sportág és harcmûvészet nevelő értékét tekintve sokban hasonlít más sportágakhoz, de jó néhány jellemzõ különbséget is mutat. Mint minden sportág a karate is rendelkezik azon általános értékekkel, ami fizikai aktivitás során az azt mûvelõk jellemének és fizikumának formálódása terén kialakul. Akik rendszeres sporttevékenységet végeznek, „saját bõrükön” tapasztalják annak jótékony hatását mindennapjaikban.
Ezek a következõk:
– egészségesebb test (a fizikai teljesítõképesség, rugalmasság, mozgáskoordináció fejlõdése, szinten tartása)
– egészségesebb lélek (jobb stressz tûrõ képesség, kiegyensúlyozottság, hatékonyabb figyelemösszpontosítás, teljesítõkészség javulása)
Mozgásanyagának sokrétûsége miatt a karate valamennyi testrész és izomcsoport egységes fejlesztését követeli meg, nagyfokú szellemi összpontosításra késztetve gyakorlóját.
Nagy jelentõséggel bír a napjainkban egyre népszerûbbé váló rekreációs lehetõség a karate mûvelõi számára. A sportág sem az életkor sem a fizikai adottságok tekintetében nem zár ki egyetlen gyakorlót sem saját képességeinek fejlesztésébõl, szinten tartásából. A mozgásanyag jelentõs része bármely életkorban elsajátítható és mûvelhetõ.
A karate az általános sportértékeken felül további különleges értékeket is képvisel tradicionális harcmûvészet volta miatt. Erõs hierarchia rendszerre épül, melyen keresztül olyan általános emberi értékek megértéséhez és fejlesztéséhez vezet, mint a tisztelet, az önismeret, az önfegyelem.
A közösségi szellem és együvé tartozás érzése hamar kialakul a karate mûvelõi között akár annak sport, akár tradicionális változatát tekintik fontosabbnak önmaguk számára. A folyamatosan bõvülõ elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat erõsíti és megszilárdítja a jellemet. Jó szándék esetén jobb emberré teszi mûvelõjét.

Szervezetünk központja megtalálható a következő címen:  

Levél

Szövetkezet út 15.


Elérhetőség

Levéli Karate Klub
Edzések helyszíne:
Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola
Levél, Fő út 10.

Edzések időpontja:
Kedd 17-18:30
Csütörtök 17-18:30
Tel.:
+36/70-313-80-40
l.k.s.e.karatedo@gmail.com

Kategóriák

Content: ©Copyright LKSE Karate Do 2014-2015, all rights reserved!

Design: ©Copyright Pozsgai András 2014-2015, all rights reserved!